En blogg från SKL

Förändra radikalt

Testa nya lösningar på dina gamla problem

Förändra radikalt – slutresultatet

Här kan du läsa alla Förändra radikalts slutredovisningar.

Västra Göteborgs projektgrupp skapade ”Bytet” – en tidbank för tjänster.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>

Gävles projektgrupp ville hjälpa eleverna årskurs nio att få godkända betyg. De testade att låta elever och lärare spela in filmer på en surfplatta. Filmerna visade vad eleverna arbetade med i skolan och vad de behövde hjälp med.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>  

Åstorps projektgrupp prototypade olika typer av filmer som skickades till föräldrarna på den skola man samarbetade med. Målet var att skapa större delaktighet i barnens skolgång och att underlätta för föräldrar som inte har svenska som modersmål.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>

Laholms projektgrupp arbetade med ledsagarservice. Idén som projektgruppen kom fram till var att istället för att fortsätta begränsa brukarnas ledsagningstid, släppa den helt fri. En testgrupp med brukare fick helt enkelt använda så mycket ledsagarservice som de själva ansåg sig behöva.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>> 

Kungälvs projektgrupp utvecklade ”Kungälv live”. En chattfunktion på kommunens hemsida.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>

Sundsvalls projektgrupp ville hjälpa fler gymnasieelever att fullfölja gymnasiet. Svaret på problemet blev, i samråd med elever och lärare, ”Skolsupporten”. Det är ett koncept som består av två delar; en skolvärd och en studiesupport.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>

Eskilstunas projektgrupp utvecklade idén om en ”brukardirektör”. En funktion som hjälper verksamheten att synliggöra behovet av brukaren som expert och bidrar till att verksamheten i högre grad efterfrågar brukarens perspektiv.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>

Oxelösunds projektgrupp skapade prototypen ”Vi flyttar in!” för boende på ett äldreboende i kommunen. En inflyttare från personalen lär i förväg känna den person som ska flytta in på boendet. Personalen och de boende kan sedan välkomna en person till boendet – inte bara en patient.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>

Ronnebys projektgrupp skapade tillsammans med unga arbetslösa ett program för de unga. Målet är att skapa sysselsättning och programmet skapar handlingskraft och engagemang och lockar fram de ungas individuella kvalitéer.
LÄS PROJEKTETS SLUTRAPPORT>>

 

 

 

 

 

Författare:
Kommentarer: Bli först att kommentera
Kategori: Okategoriserade

Inga kommentarer på “Förändra radikalt – slutresultatet”

skl logotyp