En blogg från SKL

Förändra radikalt

Testa nya lösningar på dina gamla problem

Ronneby kommun #unga arbetslösa #självförtroende #talang

kundresa1 4”De lever i olika världar, företagarna och de här ungdomarna.”

Ronneby kommun har en hög andel arbetslösa ungdomar och det var problemet de ville arbeta med i Förändra radikalt. Efter att ha gått ut och pratat med ett antal unga i kommunen insåg projektgruppen framför allt två saker:

  • Ungdomarna snabbt blir snabbt passiva i sin situation. Självförtroendet är mycket lågt och många känner att man inte kan påverka sin framtid.
  • De unga vill göra något meningsfull och ”på riktigt” där de känner att de själva kan vara med och påverka sin utveckling och framtid.

Idén som ska hjälpa till att lösa problemet är ett program som genom ökad självkännedom och engagemang skapar handlingskraft och lockar fram de ungas individuella kvalitéer. Man samarbetar med Ronnebys företagare och uppmuntrar eventuella företagarintressen.

En snabbvariant av idén har testats och nu funderar man på hur man kan prototypa en längre workshop. Under de sex timmarna som testet pågick fick ungdomarna utmana sig själv på olika sätt. Bland annat genom att komma på idéer på olika teman, genomföra dem i liten skala och sedan utvärdera eventuella affärsmöjligheter. Testet gick bra och ungdomarna efterfrågade själva en fortsättning.

Författare:
Kommentarer: Bli först att kommentera
Kategori: Okategoriserade

Inga kommentarer på “Ronneby kommun #unga arbetslösa #självförtroende #talang”

skl logotyp