En blogg från SKL

Förändra radikalt

Testa nya lösningar på dina gamla problem

Tio förändringssugna på plats

beslutsfikaI fredags hade projektgruppen ett beslutsmöte där det beslutades vilka kommuner som ska vara med i projektet. Efteråt firades det med smoothiesarna och kaffet på bild. I dag har ett mejl gått ut till alla kommuner som ska vara med, där vi berättar om vad som händer härnäst.

Och vad är det då? Jo, vissa av kommunerna har fått önskemål om kompletteringsuppgifter på bitar som vi gärna vill veta mer om innan vi träffas första gången – på Lidingö utanför Stockholm 1-2 april. Där kommer vi sedan att jobba vidare med kommunernas utmaningar med hjälp av föreläsare som vet mer om hur man använder design som en metod för behovsstyrd innovation.

Vi i projektgruppen är väldigt nöjda med den bredd kommunerna har, både i form av storlek och typ av problemområde och utmaning, och nu ser vi fram emot att få sätta igång att förändra radikalt med deltagarna!

Undrar du vilka deltagarkommunerna är? Här är de:
1. Eskilstuna kommun
2. Gävle kommun
3. Hällefors kommun
4. Kungälvs kommun
5. Laholms kommun
6. Oxelösunds kommun
7. Ronneby kommun
8. Sundsvalls kommun
9. Västra Göteborgs stadsdelsnämnd
10. Åstorps kommun

Författare:
Kommentarer: 4
Kategori: Okategoriserade

4 Kommentarer på “Tio förändringssugna på plats”

 1. 2014-03-10 20:49
  Skrivet av
  Lisa Sollenborn

  Det här känns jättespännande! Ser med nyfikenhet fram mot att ta del av övriga kommuners utmaningar.

 2. 2014-03-10 15:35
  Skrivet av
  forandraradikalt

  Visst ska det bli spännande, och nu är det inte alls långt kvar!

 3. 2014-03-10 19:46
  Skrivet av
  Mikael Andersson

  Ingen ska tro att automatiseringen av jobb på någotvis upphör utan den kommer alltämt att fortgå och göra alltfler människor till arbetslösa OM vi inte kommer att vi delar på jobben mer och fler kan orka jobba längre upp i åren.
  6 timmars arbetsdag är något som vi kommer tvingas införa eftersom alternativet än än mycket högre arbetslöshet och ökad social oro och allt högre kriminalitet.
  -Jag som mellan åren 1993-2013 (November 2013) har bott i Göteborg och kan jämföra hur Göteborg har förändrats med allt större social utslagning och allt högre grov kriminalitet nu jämfört med 1993 (trots 1990-talskrisens svallvågor med ökad arbetlöshet).

 4. 2014-03-10 15:36
  Skrivet av
  forandraradikalt

  Tack för ditt inlägg Mikael, det är kul att du läser bloggen.

skl logotyp